100,00 лв.

MEDI-CLAY

  • Марка: Global Medics

ОХЛАЖДАЩА ГЛИНА ЗА УМОРЕНИ СУХОЖИЛИЯ И КРАКА ПРИ КОНЕ

 

Global Medics Medi-Clay е охлаждаща глина, използвана предимно върху долната част на краката на коня. Допринася за подобряване на кръвообращението и има охлаждащ и успокояващ ефект при силно натоварени крака и сухожилия. Medi-Clay може да се използва при коне при рехабилитация след нараняване или коне, подложени на тежки физически натоварвания. В резултат на тежка тренировка или състезание, краката на коня може да се чувстват леко подути и/или уморени на следващия ден. Използването на този продукт гарантира, че краката на коня изсъхват добре и че отпадъчните продукти се отстраняват.

- +
Моля, изберете:
Подробно описание

Глината има дълготраен, охлаждащ ефект и намалява отока, благодарение на успокояващото действие при възпалителни реакции в организма. Medi-Clay съдържа каолин и бентонит. Тези съставки имат абсорбиращ ефект и премахват токсините от тялото. Те са богати на минерали, желязо, магнезий, калций, натрий и цинк.

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАМ:

-След усилени натоварвания за облекчаване на сухожилията.

-Коне в рехабилитация 

СЪСТАВ:

каолин, железен сулфат, глицерин, цинков оксид, Mentha piperita и ментолови кристали.

ОПАКОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:

Кофа от 3 кг.

Рутинна употреба: След интензивно физическо натоварване нанесете обилен слой Medi-Clay върху краката и сухожилията на коня, за да постигнете бързо охлаждане. Оставете глината да изсъхне напълно и изплакнете с вода, докато цялата глина бъде отстранена.

Интензивна употреба: Увийте глината с мокра хартия и бинт и оставете да престои една нощ. Използването на хартия и превръзка води до по-бавно охлаждане. След това изплакнете с вода, докато цялата глина бъде отстранена. Повторете процеса след 24 часа, ако желаете.

Само за външна употреба. Затворете плътно кофата, за да предотвратите изсъхването на глината.